Hola bon dia.
Avui diumenge de Festa Major a Igualada, dinarem en família. I aquesta vegada, he fet un pastis de poma, es el meu primer pastis, a veure si a la "family" els agrada.
La prova de foc, es que no quedi ninguna engruna.
Ingredients pasta brisa:
275 gr de farina
100 gr de mantega
50 gr de margarina
1 cullerada de sucre
aigua
Agafem un vol i posem la farina, la mantega, i la margarina. Amassem fins tindre una massa granulada.
Un cop tenim la massa, afegim el sucre, remenem i tot seguit li podem posar una mica d'aigua per poder fer la massa.
D'aquesta manera, ja tenim la pasta brisa preparada, tapem amb film i deixem reposar a la nevera durant una hora.
Ingredients per farciment:
4 pomes (900gr aprox.)
1/2 llimona
1/4 culleradeta de nou moscada, en pols
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de vainilla liquida
100gr de sucre
2 cullerades de farina
Pelem les 4 pomes, en aquest cas són Golden. Retirem el cor i les trossegem.
Un cop triades, li afegim el suc de mitja llimona, ho remenem.
Ja li podem afegir la nou moscada, la canyella, la vainilla, el sucre i la farina. Remenar-ho be perquè quedi tot ben mesclat.
Col·loquem la poma i la repartim bé.
Agafem la pasta que havíem reservat per fer la part superior, intentem enganxar els costats amb la part superior, fem un forade't de respiració, pintem amb ou i repartim sucre per tota la part superior.
Quina oloreta!...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada