dijous, 7 de gener del 2010

Bon dia de Reis, amb un bon tortell de reis

Tortell de Reis
Aquest es el tortell de reis, que vaig fer, per celebrar la nit de reis.
A part de bufo estava la mar de bo.







 Ingredients per la massa mare:
- 10 g de llevat premsat
- 35 g d'aigua
- 75 g de farina

Ingredients per al massapà:
- 100 g d'ametlla crua
- 100 g de sucre
- 2 cullerades d'anis
- aigua (la necessària)

 Ingredients per la massa del tortell.
- 45 g de sucre
- 30 g de mantega
- 290 g de farina
- 2 g de sal
- 1 ou
- ratlladura de llimona
- 65 g d'aigua
- 30 g de llevat premsat

Preparació:
- Per a la massa mare, desfem el llevat amb la aigua, afegim la farina i treballem la massa, tapem amb un drap i deixem que la massa dobli el seu volum.



- Mentrestant fem el massapà, col·loquem l'ametlla i el sucre en una picadora, piquem fins aconseguir una textura molt fina tant de l'ametlla com dels sucre. Posem en un bol afegim les dues cullerades d'anís remenem, afegim aigua sobre demanda.



- Massa tortell, en un vol posem la farina, sucre, sal, llevat, pell de llimona, ou, mantega a temperatura ambient i afegim l'aigua tèbia, amassem la massa. Afegim la massa mare i continuem amassant fins que quedi tot ven lligat.
Estirem la massa sobre el marbre, col·loquem el massapà i enrotllem com una croqueta.










Ara tan sols ens queda acabar de allargar, unir les dues puntes.
Donar forma de corna, i col·locar fruites confitades al gust i un de sucre per sobre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada